Lugnare tempo på CPAP-avvänjningen

Hej kompisar!

Det var ett tag sen jag skrev. Det beror på att min pappa, som ju hjälper mig lite (lite!) med att skriva, inte får ha sin dator med sig in på avdelningen här i Kristianstad (det fick han i Lund), och därför endast kan använda datorn när han är på rummet.

Så allt är bra med mig, det har inte hänt nånting. Inte mer än att mamma och pappa har bråkat lite med tanterna om hur min "CPAP-avvänjning" ska gå till. Här i Kristianstad har man haft inställningen att jag ska bli av med den så snabbt det bara går - väldigt mycket snabbare än vad mamma och pappa tycker och känner sig trygga med. Detta har oroat mamma och pappa och dom har förstås sagt det till personalen. Men inte fått gehör. Det i sin tur har gjort att mamma och pappa varit väldigt oroliga och stressade, eftersom dom inte vetat riktigt hur jag skulle reagera när jag fått ligga utan CPAP i så väldigt långa perioder (12-13 eller mer timmar i sträck). Jag har visserligen klarat det ganska bra, även om mamma och pappa tycker att jag varit väldigt trött och slö mot slutet av dagarna. Trots det har mamma och pappa inte fått gehör för sina åsikter (man har lyssnat, men inte justerat planen).

Inte förrän idag. Inatt tog man en så kallad "Neoremsa" (det är ett blodprov som man gör en standardanalys på) på mig, för att kontrollera hur jag har det (man kollar blodfetter, blodvärdet och tex koldioxidvärde i blodet, bland annat). Dessa värden säger en hel del om hur det går för mig och hur jag mår. Och morgonens provresultat talade visst sitt tydliga språk: jag hade ett för högt koldioxidvärde, vilket är ett tecken på att passen ur CPAP har blivit för långa. Detta upptäckte en jättesnäll tant som heter Camilla som jobbade i förmiddags. Hon ändrade därför genast planen (äntligen!) till att bli så exakt som mamma och pappa har förespråkat hela tiden: kortare pass ur CPAP, med pauser i CPAP emellanåt. Mamma och pappa är enormt lättade att äntligen ha hittat en i personalen som förstår vad det är dom menat hela tiden, och som lyssnar på dem. Det tycker också jag känns jätteskönt! Så nu har Camilla ändrat CPAP-avvänjningsplanen till att bli betydligt mindre aggresiv. Härligt!

Förövrigt så vägdes jag idag! Nu väger jag 1.970 gram! Tänka sig!


Kommentarer
Postat av: Cattis och Jocke

Ja, det ska vara Camilla... vi vet hur underbar hon är... Kram till er alla, till Camilla med...

2010-04-23 @ 21:11:31
Postat av: Malin, Markus, Viggo & Uska

Skönt att höra från dig, blev nästan lite nervös... Vad bra att mamma och pappa stökar till det, de har ju helt rätt:) Ibland kan vissa människor inom vården behöva en spark där bak! Se nu till att din plan följs, du ska ju må bra för sjutton gubbar:)

2010-04-23 @ 21:41:00
Postat av: Onkel Micke

Trist nog så behöver man ibland ryta till för att få tanterna dit man vet att de skall. Du får nog be pappa att bli ett rytande lejon och mamma att släppa fram fröken Fräsa ur gömmorna när tanterna inte förstår!

Om inte det hjälper så kan du alltid ta till hårdhandskarna och hota med Moster Anette!

2010-04-25 @ 12:19:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0