Idag har jag fått mysa med pappa

Idag fick äntligen pappa och jag mysa lite. Det är viktigt att mamma får igång mjölkproduktionen och den stimuleras av att ha mig hud-mot-hud på hennes bröst och därför har hon prioriterats när jag har fått komma ut hitintills, men idag var det äntligen pappas tur. Han var jättenervös först, men det gick så bra. 

Innan jag fick komma till pappa så passade tanterna på att väga och mäta mig. Min längd är 37.7cm och min vikt är 1180gram. Jag har gått ner lite sen jag föddes (1280) men jag har också gått upp lite sen förra vägningen i helgen (då vägde jag 1100).

Jag har också blivit av med den sista katetern i naveln idag. Vi små barn får oftast två stycken kateter (slangar) i naveln - en i artären och en i venen - som dom använder för att ta prover, ge mig medicin, mäta blodtryck, ge mig vätske- och näringsdropp, osv. Men att ha två slangar på det viset, in genom naveln, är också ett jättestor infektionshot. Och därför vill farbror doktorn inte att jag ska ha dem mer än absolut nödvändigt. Och eftersom jag är en så duktig och stabil liten flicka så tyckte doktorn att dom skulle tas bort redan nu. Så den lilla slangen - den som satt i artären - tog dom bort redan igår. Pappa tyckte det var så läskigt att se att han kände sig tvungen att lämna rummet, medan tanten drog bort slangen ur mig. Och sen idag så tog dom bort den lite störren slangen också, den som satt i venen. Så nu har jag inga slangar alls där! Bra va? Om jag behöver näring och medicin nu så får jag det genom en mycket mindre nål i armen istället. Det gjorde lite ont att bli stucken men det är ju bättre så än att ha nåt i naveln som riskerar att ge infektioner. 

Mamma och pappa hade möte med farbror doktorn idag och han berättade att jag är frisk och fin. Så frisk och fin att jag kanske ska få åka till det där stället som heter Kristianstad som jag skrev om igår. Det blir förmodligen efter helgen då (på måndag).

Här kommer lite nya bilder som mamma och pappa tog idag.

Här mäter dom min längd. Jag var inte jätteförtjust i det, eftersom tanterna håller ner och fast mig så att dom kan mäta noga från hjässa till häl.


Tantjäklar! Hålla på och trycka och dra och tvinga och peta och ha sig... Hmpf!!


Men sen blev jag fort glad igen när jag kom till pappa. Och pappa också. Mys!


Pappa ser lite trött ut. Han blir inte riktigt lika bra på bild som jag.


Jag blev matad av mamma också idag. Jag fick i mig 14ml.

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken härlig bild på en mycket SUR Emelie:) Den var ju helt underbar!! Humör har hon ju!! Skönt att hon är av med nevelslangarna!!! Nu är det "bara" att växa fröken!!

2010-03-24 @ 17:11:43
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Lina

Lilla Emelie! Skönt att hon är frisk och fin :)

2010-03-24 @ 18:24:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0